Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 24.06.2016. 13:52

Projektovanje sanacije klizišta na lokalnim putevima na području opštine Prnjavor

Izvor: Akta.ba, 23.06.2016.

Broj: 01/1-345-68/16

Datum: 11.04.2016. godine

 

Na osnovu člana 70. stav (1) Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH", broj: 39/14), a u postupku konkurentskog zahtjeva za dostavljanje ponuda za nabavku usluga projektovanja sanacije klizišta na lokalnim putevima na području opštine Prnjavor, objavljenog na Portalu javnih nabavki dana 24.03.2016. godine, broj obavještenja 687- 7-2-64-3-37/16, donosim:

 

ODLUKU

o izboru najpovoljnijeg ponuđača

 

1.         Najpovoljniji ponuđač za nabavku usluga projektovanja sanacije klizišta na lokalnim putevima na području opštine Prnjavor, u postupku konkurentskog zahtjeva za dostavljanje ponuda, broj predmeta 01/1-345-68/16, je Grupa ponuđača „Ibis- inženjering" d.o.o. Banja Luka i GP „Vranica BL" d.o.o. Banja Luka.

2.         Članovi grupe ponuđača „Ibis-inženjering" d.o.o. Banja Luka i GP „Vranica BL" d.o.o. Banja Luka, dužni su dostaviti ugovornom organu originale ili ovjerene kopije dokumenata iz člana 45. stav 2. tačka c) i d) Zakona o javnim nabavkama BiH. Rok za dostavljanje navedenih uvjerenja je 3 (tri) dana, računajući od dana prijema ove odluke. Uvjerenja moraju biti fizički dostavljena u navedenom roku, u radno vrijeme ugovornog organa (od 7 do 15 časova).

 

Obrazloženje

Dana 24.03.2016. godine, objavom na Portalu javnih nabavki, broj obavještenja o nabavci 687-7-2-64-3-37/16, u postupku konkurentskog zahtjeva za dostavljanje ponuda, pokrenut je postupak nabavke usluga projektovanja sanacije klizišta na lokalnim putevima na područJu opštine Prnjavor. Tenderska dokumentacija je objavljena na Portalu javnih nabavki i sa Portalaju je pruzelo devet ponuđača.

U predviđenom roku za dostavljanje ponuda blagovremeno su pristigle četiri ponude. Nakon izvršene ocjene ponuda, utvrđeno je da ponude ponuđača: JU Institut za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Institut za građevinarstvo „IG" d.o.o. Banja Luka te Grupa ponuđača „Ibis-inženjering" d.o.o. Bg.nja Luka i GP „Vranica BL" d.o.o. Banja Luka ispunjavaju sve kvalifikacione uslove propisane konkurentskim zahtjevom.

Ponuda Grupe ponuđača „Industroprojekt" a,d. Prijedor i Rudarski institut d.o.o. Prijedor je odbačena u skladu sa članom 68. stav (1) i članom 68. stav (4) tačka i) Zakona o javnim nabavkama BiH, jer je nepotpuna i ne ispunjava uslove propisane tenderskom dokumentacijom. 

Naime, analizirajući ponudu imenovanog ponuđača, komisijaje utvrdila sledeće: - ponuđač nije dostavio kompletnu dokumentaciju propisanu tačkom 2.1 pod a) i b), 2.2 i 2.5.1 konkurentskog zahtjeva. Naime, tačkom 2.1 pod a) i b) propisano je da ponuđači, da bi učestvovali u proceduri javnih nabavki, moraju da ispunjavaju uslov da su izmirili obaveze u vezi sa plaćanjem penzionog i invalidskog osiguranja i zdravstvenog osiguranja, u skladu sa važećim propisima u BiH (član 45. stav (1) tačka c) Zakona) te da su izmirili obaveze u vezi sa plaćanjem direktnih i indirektnih poreza, u skladu sa važećim propisima u BiH (član 45. stav (1) tačka d) Zakona).

Tačkom 2.2 konkurentskog zahtjeva propisano je da „u svrhu dokazivanja lične sposobnosti iz tačke 2.1 pod a) i b) ponuđač mora dostaviti izjavu ovjerenu od strane nadležnog organa (organ uprave ili notar), u skladu sa formom koja je prilog konkurentskom zahtjevu kao Aneks 4".

Dalje, tačkom 2.5 konkurentskog zahtjeva je propisano da „U slučaju da ponudu dostavlja grupa ponuđača, ugovorni organ će ocjenu ispunjenosti kvalifikacionih uslova od strane grupe ponuđača izvršiti na sledeći način:

uslove koji su navedeni tačkom 2.1 pod a), b) i v) mora ispunjavati svaki član grupe ponuđača pojedinačno, te svaki od članova grupe ponuđača mora dostaviti dokumentaciju kojom dokazuju islunjavanje postavljenih uslova, na način na koji su predviđeni da se dostavljaju dokazi".

Detaljnom analizom ponude, Komisija je utvrdila da su navedene izjave, propisane konkurentskim zahtjevom, dostavljene samo za ponuđača „Industroprojekt" a.d. Prijedor, a ne i za drugog člana grupe ponuđača - Rudarski institut d.o.o. Prijedor.

Takođe, Izjava o sukobu interesa iz člana 32, Zakona o javnim nabavkama BiH je dostavljena samo za ponuđača „Industroprojekt" a.d. Prijedor, a ne i za drugog člana grupe ponuđača - Rudarski institut d.o.o. Prijedor. Tačkom 2.5.1 alineja 3 konkurentskog zahtjeva propisano je: „izjavu o sukobu interesa iz člana 52. Zakona mora dostaviti svaki član grupe."

Ponuda imenovanog ponuđača nije bila predmet rangiranja ponuda.

Komisija za javne nabavke je nakon procesa oijene ponuda, dana 06.04.2016. godine dostavila načelniku opštine izvještaj o radu sa preporukom za donošenje Odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača - Grupa ponuđača „Ibis-inženjering" d.o.o. Banja Luka i GP „Vranica BJ1" d.o.o. Banja Luka.

Prijedlog komisije za dodjelu ugovora je kao u dispozitivu ove odluke, jer je imenovani ponuđač ponudio najnižu ukupnu cijenu usluga.

Nakon razmatranja prijedloga Komisije utvrđeno je da su razlozi za izbor najpovoljnijeg ponuđača opravdani, te je odlučeno kao u dispozitivu, u skladu sa članovima 65. i 70. Zakona o javnim nabavkama BiH.

Na ovu odluku može se uložiti žalba, u roku od 5 (pet) dana od dana prijema odluke. Žalba se izjavljuje Kancelariji za razmatranje žalbi - filijala Banja Luka, putem ugovornog organa. Naknada za pokretanje žalbenog postupka iznosi 500,00 KM i uplaćuje se u skladu sa Instrukcijom o načinu uplate, kontrole i povrata naknada propisanih članom 108. Zakona o javnim nabavkama („Službeni glasnik BiH", broj 86/14), uz plaćanje administrativne takse.

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: